telefoon:
088-9294053
post:
Postbus 63 3940 AB te Doorn
email:
LVB biedt, vanuit ervaringsdeskundigheid, ondersteuning aan jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking.
Lotgenotencontact is belangrijk in het verwerkingsproces. Lotgenoten bieden elkaar een luisterend oor, zonder hierbij te oordelen. Je biedt elkaar een helpende hand op weg naar een leven zoals jij dat graag wil.
SKIP is in 2012 opgericht door een groep lotgenoten die in hun jeugd door de overheid in een (rijks)instelling of pleeggezin zijn geplaatst en daar seksueel, psychisch en/of fysiek misbruikt zijn.
SKIP biedt een veilige haven voor lotgenoten waar over de psychische, fysieke en sociale problemen gepraat kan worden, waar de klachten bewaakt worden, waar informatie verzameld wordt, maar waar ook politieke standpunten worden ingenomen en de openbaarheid niet geschuwd wordt.
Stichting Warme Jjas zet zich met hart en ziel in voor uit huis geplaatste kinderen, die door seksueel misbruik, drank – of drugsmisbruik van hun ouders uit huis zijn geplaatst. Stichting Warme Jjas geeft steun en advies aan kinderen en aan pleegouders.
De Ongeziene Blinden is een groep mensen die als gezamenlijk doel heeft de belangen te behartigen van mensen die op scholen, internaten en andere instanties voor visueel gehandicapten seksueel, psychisch of fysiek mishandeld en/of misbruikt zijn.
Het VPKK biedt een luisterend oor, helpt bij het formuleren van de klacht en begeleidt lotgenoten in het vinden van erkenning. VPKK organiseert lotgenotendagen, helpt inzicht krijgen in het verwerkingsproces en goede hulpverleners vinden. Het VPKK helpt streven naar steun in de samenleving, landelijk en lokaal.
WOMP is een werkgroep die bestaat uit ervaringsdeskundigen met een gezamenlijk doel, namelijk het bespreekbaar maken, het creëren van erkenning en het bevorderen van preventie van geweld tegenover (ex) cliënten binnen de psychiatrie in Nederland.
Stichting Revief wil een veilige ruimte bieden voor mensen die in hun jeugd seksueel misbruikt zijn. Een ruimte waarbinnen men vanuit herkenning, respect en verbinding kan ervaren, leren en groeien.
Daarnaast wil Revief seksueel misbruik uit de taboesfeer halen en het maatschappelijk draagvlak voor ondersteuning en hulpverlening aan slachtoffers vergroten.